Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


titkok kamrája

2009.11.29

Harry Potter nyári vakációja nem sikerült a legjobban. Nem elég, hogy nehezen boldogult rokonaival, Petunia nénivel és Vernon bácsival, mintha még legjobb barátai, Ron és Hermione is elfeledték volna: egyetlen levelére sem válaszoltak. Váratlanul azonban megjelenik szobájában Dobby, a házimanó, hogy figyelmeztesse: az új tanévben nagy veszély leselkedik rá iskolája, a Roxfort falai között. Kiderül, Dobby volt az, aki Ron és Hermoine válaszleveleit is elzárta előle, mert annyira féltette Harryt a visszatéréstől. Ám Harry - barátai és egy repülő autó segítségével - megmenekül a Dursley-ház sivár falai közül.
Harry és Ron azonban gyanús körülmények között lekésik a Roxfort Expresszt, amely visszavinné őket az iskolába. A fiúknak cselekedniük kell a vészhelyzetben, nehogy elkéssenek az új tanév kezdetéről, s ezzel kivívják maguk ellen Piton professzor haragját, aki kizárásuk után kiált, miután a Fordot az elvarázsolt Fúriafűz fának kormányozzák.

Időközben elterjed a híre Harry elsősként véghezvitt tetteinek, így csakhamar nem kívánt érdeklődés középpontjában találja magát. Új rajongói között megtalálhatjuk Ron kishúgát, Ginnyt; az elsőéves Colin Creevey-t; és - ami a leginkább idegesítő - a új tanárukat, Gilderoy Lockhartot. Saját hiúságától vezérelve Lockhart vágyik mindarra az elismerésre, amely hősünket körülveszi, és mind gyakrabban mutatkozik a fiú társaságában. De ő sem tud ésszerű magyarázatot adni arra az új és minden eddiginél gonoszabb hatalomra, amely az iskolát fenyegeti.
Minden szem Harryre szegeződik, s barátai kételkedni kezdenek benne. Kivéve persze Ront, Hermoinét és a kis Ginnyt, aki varázslatos naplójára fordítja minden figyelmét.
Harry azonban nem okoz csalódást barátainak és - Lockarttal vagy nélküle - szembeszáll a sötét hatalmakkal, amelyek szeretett iskoláját fenyegetik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.