Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bájitaltan

2009.12.09

Bájitaltan

 

Fogalom: Bájitalnak nevezzük azt a folyadékot, amely érzelmileg, fizikailag és értelmileg megváltoztat egy élőlényt! Kivétel bájital az, amely növényeket, természeti képződményeket változtat meg!

 

Kellékek: Üst, késkészlet, keverő eszköz (a farúd nem ajánlatos, mert magába szív más főzet anyagát és a főzetünk tönkremegy!), a főzetünkhöz való alapanyagok.

 

Bájital előkészítés: A legtöbb növényt termeszteni kell! Nem minden hozzávaló terem meg kertünkbe! (kivétel a vadfokhagyma, mert ha északi fekvésű házunk, akkor a hagyma kinő!) A legjobb megoldás, ha megvásároljuk a bájitalboltokba a legmegfelelőbb növényeket, állati kellékeket! Mindig fontos, hogy a bájitalhoz való növényi/állati kellékeket megfelelő hőmérsékletű helyen tároljuk! Az üst fenekének vastagságától is függ! Ha erős főzetet készítünk, az üst feneke széttörhet, vagy szétrobbanhat! Tehát nem szabad farúdat, vékony fenekű üstöt, rossz helyen tárolt kellékeket használnunk!

 

Levek sűrűsége: A levek sűrűsége a megfelelő adagolástól függ! Netán ha egy bájitalnál az adagolásra igen ügyelnünk kell, akkor nem önthetünk többet, vagy kevesebbet a kiszabottnál, mert a főzetünk balul sül el! Az ezüstkéssel felvágott növényi/állati kellékek több levet eresztenek, mert az átlagos kések nem erre specializálódtak!

 

Színek és szagok: Minden főzet receptjébe le van írva, hogy milyen tevékenységre milyen színt ölt magára, milyen szagot áraszt magából! Ezek leginkább a keverésektől függenek PL.: Élő-halál eszenciája !

 

Bájital elkészítés: A bájitalokat csoportokba soroljuk:

 

MK: Mérgek

VBI: Veszélyeztetett Bájitalok

KSZ: Kártékony Szerek

GYKI: Gyenge Kábító Ital

GYB: Gyógyító Bájital

EB: Erősítő Bájital

SZF: Szerencse Főzetek

SZB: Szerelmi Bájitalok

SZSZ: Szépségi Szerek

ÉB: Érzelmi bájitalok

FF: Fizikai Főzetek

NVB: Növényekre Vonatkozó Bájitalok

 

Ezeket tömören csoportokra oszthatjuk. Ezekbe a csoportokba a megfelelő bájitalfajok vannak téve:

 

1.csoport: Szerelmi-érzelmi, szépségi és fizikai szerek: SZB, SZSZ, ÉB, FF

2.csoport: Mérgek- kártékony hatású kábitalok: MK, VBI, KSZ, GYKI

3.csoport: Gyógyító és erősítő bájitalok, növényekre vonatkozó szerek: GYB, EB, NVB

 

Szerelmi és érzelmi bájitalok közt a különbség, hogy a szerelmi bájitalok (SZB) magunkhoz csábítjuk a kiválasztott személyt. Az érzelmi bájitalokkal (ÉB) viszont a barátságát kapjuk, vagy kedvét másítjuk meg!

 

A szerelmi bájitalok közt az Amortentia bizonyul a legerősebb szerelmi bájitalnak

 

Amortentia:

Az Amortentia a világ legerősebb szerelmi bájitala. Sajátosan fényes gyöngyházszínű és jellegzetes spirálisan felszálló gőzű főzet! Igazi szerelmet nem ébreszt, csak erős megszállottságot az illető iránt akit először meglát! Legtöbbször a lányok használják. Ám ezt a főzetet nem könnyű elkészíteni.

Hozzávalók:
 

Ashwinder tojás (a főzet legfontosab hozzávalója), 1/2dkg Valeriána, 1 kg holdkőpor, 7 szál Vélahaj, 2 db mandragóragyökér és 9db levél, kristálytiszta esővíz, (ha biztosra a karunk menni, akkor rakjunk bele egy csipet hajtincset, körmöt vagy hámló bőrt magunkról)

 

Elkészítés:

A holdkőpor felét szórjuk bele a főzet aljába!  A valeriána szálakat (2) tűzzük bele a főzetbe! Az esővízzel töltsük meg az aljáig és várjuk, meg míg a valeriána szálak kiadják magukból a lét! Ekkor gyorsan vegyük ki őket, mert altató hatású is lehet! (a valeriána szálak leve úgy jelenik meg, hogy a szürke por a vízben élénk vörössé válik) Ezután rakjunk bele 3 szál Vélahajat! Ekkor a főzetünk kékké válik! Most már a por leülepedett az aljára az üstnek! Kavarjuk fel ezt és rakjunk tüzet az üst alatt! A füst, ami felszáll most lila. Aprítsuk fel és rakjuk bele a mandragóra gyökereket az üstbe! Az esővízzel töltsük meg teljesen az üstöt! Ekkor a füst rózsaszínné változik. Keverjük a főzetet az óramutató járásával ellentétes irányba, vagy épp az ellenkezőbe, ha még nem múltunk el 17 évesek! Addig keverjük intenzíven, amíg el nem fárad a kezünk! Ekkor a főzet ezüsté változik és a gőz fehérré. Már spirálisan száll fel, de még nem teljes a főzet!  Az ashwinder tojsok hélyát és tartalmát egyesével óvatosan pottyantsuk bele a főzetünkbe! Ekkor válik főzetünk gyöngyházszínűvé!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

esztergom kis duna sètány 17

(Szarvas Bendeguz , 2018.01.15 15:04)

Imádom csak honnan szerezek hozzávalokat?

Szuper

(Hermione, 2013.03.16 11:45)

Imádom ezt az oldalt olyan mintha a Roxfortban tanulnék!!! Nagyon szuperül megcsináltad! És nincs igazad hjugif!!!!!!!!!!!! :)

movár zsilip u. 10.

(Szabó Csaba, 2012.04.21 15:56)

Imádom ezt az oldalt. Minden benne van és megcsináltam a Bűbájkoktélt, TÖK JÓ VOLT :))) !

Re:

(A, 2011.07.09 11:55)

Igen kifinomult modorod van hjugif. Emellett a név választásod is tökéletes. -.- Ha nem érdekel az oldal, esetleg gondod van a HP- val, akkor húzz haza. Senki nem kérte, hogy ide gyere és fikázd az oldalt. Nekem tetszik és sok kérdésemre választ nyújtott...

gaeg

(hjugif, 2010.06.21 14:05)

Szerintem meg szar fos. Csak azok szeretik akik egész nap a Harry Pottert kiabálják. Egy kis szar luzerek.

Re: gaeg

(A szerkesztő, 2011.07.01 11:27)

Ha nem szereted, akkor meg miért nézted meg az oldalt?

horgaszcsaba@citromail.hu

(csaba, 2011.06.30 19:52)

Szerintem nagyon nagyon jó az oldal. Nekem nagyon tetszik.
Akik meg nem rajongók, azoknak meg nem kell belépnie, mert az elején is ki van írva, hogy HARRY POTTER RAJONGÓI OLDAL. És légyszíves ne káromkodjatok.

soiuz

(clau, 2010.07.29 15:21)

ja bocsi hjugif!!!!!!!!!!!!§

blabla

(claudia, 2010.07.29 15:20)

TE vagy SZAR LUZER nem az aki szereti,te seggfej!

Sziasztok!

(Viv, 2010.06.21 13:52)

Tök jó az oldal szentem! Nincs igazad hjugif!

gaeg

(hjugif, 2010.06.21 13:50)

Mármint szar! L.O.L. L.O.L.

gaeg

(hjugif, 2010.06.21 13:48)

Sziasztok! Tök jó az oldal! XD